Stamboomonderzoek doen

Bent u benieuwd naar uw Veense voorouders? Door het maken van een stamboom leert u ze kennen. De meest betrouwbare bronnen voor het maken van een stamboom zijn de akten van de burgerlijke stand (vanaf 1811), het bevolkingsregister (vanaf 1850) en voor de periode daarvoor de kerkelijke doop-, trouw- en begraafboeken. 

Veel gegevens zijn digitaal beschikbaar. Wij hebben drie tips voor u. Komt u er niet zelf uit, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder met uw onderzoek.

Drie tips voor digitaal onderzoek

  1. Ga naar Wie was Wie. Zoek in het blauwe vak Personen zoeken naar de persoon om wie het gaat. Gebruik uitgebreid zoeken indien u meer gegevens heeft dan alleen de naam.
  2. Zoekt u gegevens van ná 1811, dan komt u terecht bij de beschikbare gegevens van de burgerlijke stand. Ga hiervoor naar de website Genealogiewerkbalk en Open archieven. Hier kunt u de bij Wie was Wie gevonden gegevens gebruiken om te zoeken naar scans van de aktes. Let op: deze bestanden zijn niet compleet. Ook het Utrechts archief beschikt over talrijke bronnen. Ga voor Gelders Veenendaal naar het Gelders archief, waarbij de gegevens van Gelders Veenendaal te vinden zijn bij de gemeente Ede.
  3. Als u iets zoekt van vóór 1811, kunt u verder zoeken in de beschikbare gegevens van de zogenaamde Doop-, Trouw en Begraafboeken (DTB) die door de kerkelijke gemeenten en Rooms katholieke parochies werden bijgehouden. Ga hiervoor naar de website Genealogiewerkbalk. Andere zoekmogelijkheden heeft u bij het overzicht van het Utrechts archief of via het zoekscherm van dit archief. Omdat een deel van Veenendaal in Gelderland lag is ook het Gelders Archief van belang. De gegevens zijn te vinden bij de gemeente Ede.