Zoeken in beeldbank

Het gemeentearchief heeft ook een beeldbank. Bekijk hoe je daarin kunt zoeken op deze pagina. De beeldbank van het gemeentearchief is te bereiken via deze pagina.

Hoe te beginnen?

In het zoekveld bovenaan kunt u trefwoorden invullen. Wanneer u op een willekeurige foto klikt, verschijnt een nieuw scherm. Rechts ziet u dan een uitvergroting van de foto, terwijl u links in beeld nadere gegevens over die foto kunt lezen. Rechts naast de foto staat een menu waarmee u kunt uitvergroten, de foto in een volledig scherm kunt bekijken of meer foto’s van hetzeelfde onderwerp kunt bekijken. Door middel van de pijltjes rechtsboven kunt u het vorige of volgende zoekresultaat bekijken.

Wilt u weer terug naar het overzicht, dan klikt u linksboven op “Naar overzicht”. U komt dan weer op het resultatenscherm, waar u eventueel een nieuwe zoekopdracht kunt uitvoeren.

Lukt het u toch niet om te vinden wat u zoekt? Of heeft u in een inventaris een verwijzing naar stukken gevonden die nog niet online staan, maar die u wel in wilt zien? Neem dan contact met ons op via gemeentearchief@veenendaal.nl.

Zoekresultaten filteren

Het is ook mogelijk om uw resultatenscherm te filteren. De mogelijkheden hiervoor vindt u onder “Trefwoord”, “Collectie”, “Soort object” en “Periode”. De keuzemogelijkheden spreken verder voor zich.