Digitale bronnen voor stamboomonderzoek

Veel gegevens zijn digitaal beschikbaar. U kunt gebruik maken van de onderstaande zoekmethode of desgewenst direct naar de betreffende sites gaan.

  1. Ga naar Wie was Wie. Zoek in het blauwe vak Personen zoeken naar de persoon om wie het gaat. Gebruik uitgebreid zoeken indien u meer gegevens heeft dan alleen de naam.
  2. Indien uw resultaat de periode betreft van ná 1811 komt u terecht bij de beschikbare gegevens van de burgerlijke stand. Ga hiervoor naar Zoekakten. Hier kunt u de bij Wie was Wie gevonden gegevens gebruiken om te zoeken naar scans van de aktes. Let op: deze bestanden zijn niet compleet. Ook het Utrechts archief beschikt over talrijke bronnen. Ga voor Gelders Veenendaal naar het Gelders archief, waarbij de gegevens van Gelders Veenendaal te vinden zijn bij de gemeente Ede.
  3. Indien uw resultaat de periode betreft van vóór 1811 kunt u verder zoeken in de beschikbare gegevens van de zogenaamde Doop-, Trouw en Begraafboeken die door de kerkelijke gemeenten en Rooms katholieke parochies werden bijgehouden. Ga hiervoor naar Zoekakten. Hier kunt u de bij Wie was Wie gevonden gegevens gebruiken om te zoeken naar scans van de aktes. Let op: deze bestanden zijn niet compleet. Andere zoekmogelijkheden heeft u bij het overzicht van het Utrechts archief of via het zoekscherm van dit archief. Omdat een deel van Veenendaal in Gelderland lag is ook het Gelders Archief van belang.De gegevens zijn te vinden bij de gemeente Ede.